Łukasz Smoliński – Słodki biznes

Prowadzenie własnej restauracji czy cukierni to marzenie wielu osób. Pomysł, aby połączyć to, co przyjemne, czyli miłość do jedzenia i goszczenia innych, z praktycznymi czynnikami, czyli zarabianiem pieniędzy wydaje się wielu dość łatwy do realizacji. Ale czy aby na pewno tak jest? O czym warto pomyśleć, co warto wiedzieć przed podjęciem takiej decyzji? 

Mój kolejny gość jest współzałożycielem i Prezesem DESEO Patisserie & Chocolaterie oraz Buble Joy Polska. Opowiada mi o tym jak się robi słodki biznes w Polsce, a ja próbuję sprawdzić czy zjawiskowo piękne ręcznie robione ciastka to rzeczywiście słodki interes. Rozmawiamy m.in. o niełatwych początkach DESEO, o tym co decyduje o sukcesie marki, marżach w branży gastronomicznej, wyjątkowych smakach, ale i wyzwaniach, których w branży nie brakuje. Jednym z nich jest choćby brak wykwalifikowanych pracowników.

Mój gość jest także podróżnikiem i smakoszem prowadzącym wraz ze swoją partnerką od niemal 14 lat najpopularniejszy w Polsce blog podróżniczo-kulinarny Tasteaway. Jak wspólnie napisali na blogu: Smakowanie życia to kwintesencja naszego podejścia do świata – podejścia głoszącego łapanie ulotnych chwil, radość z życia i czerpania garściami.

Te odcinki mogą Cię zainteresować

Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zaakceptuj, by korzystać z serwisu.

Skip to content